Your SEO optimized titlepage contents

4 kişilik yemek masası, 6 kişilik yemek masası, 8 kişilik yemek masası, 10 kişilik yemek masası

4 kişilik yemek masası, 6 kişilik yemek masası, 8 kişilik yemek masası, 10 kişilik yemek masası
28 Ekim 2021

Doğru yemek masası satın alırken nelere dikkat edilmelidir?

Yemek masaları satın alma tavsiyesi: Yemek masası seçerken nelere dikkat edilmelidir? Ancak bir yemek masasını diğerlerinden ayıran nedir ve doğru yemek masasını alırken nelere dikkat etmelisiniz? - Wohnen.de dergisindeki tavsiyeler bölümündeki bu makalede bu soruların en alt kısmına gidiyoruz ve ihtiyaçlarınız için mükemmel yemek masasını nasıl seçeceğiniz konusunda size bazı ipuçları veriyoruz.

Yemek masaları ve yemek alanınız için doğru masayı seçme hakkında daha fazlasını öğrenin...

içindekiler

Ne tür yemek masaları var?
Yemek masası ne kadar büyük olmalı?
Yemek masalarının boyutları hakkında genel bilgiler
Genişleyen bir masa mı olmalı?
Yemek masaları için hangi malzemeler var?
Yemek masası kontrol listesi: nelere dikkat etmelisiniz
İnternette daha fazla bilgi

Ne tür yemek masaları var?
Yemek masaları, diğerlerinin yanı sıra masa tablası ve çerçeve şeklinde farklılık gösteren birçok varyantta mevcuttur.Yemek alanında kullanıma uygun masa çeşitleri oldukça geniştir. Her zevke, yaşam tarzına ve gereksinime uygun varyantlar mevcuttur. Klasik yemek masası genellikle dikdörtgen bir masa tablasına ve masanın her köşesini destekleyecek şekilde dört ayaktan oluşan bir çerçeveye sahiptir. Tabii ki kare, yuvarlak veya oval tablalı masa modelleri de var. Son yıllarda, tekne tasarımındaki yemek masaları da, içine dikdörtgen bir plakanın yerleştirildiği, ancak masanın uçlarına doğru incelen, böylece dış şekli bir teknenin dış hatlarını andıran modern hale geldi.


Dikdörtgen yemek masası
ahşap masası

Kare yemek masası
Masa sörfü

Yuvarlak yemek masası
ahşap yemek masası


Oval yemek masası
masif yemek masası

Tekne şeklinde yemek masası
Vangus masası

Yemek masası yapımında çeşitli masa tablalarının yanı sıra geleneksel 4 ayaklı çerçeveye ek olarak çeşitli alt yapılar kullanılmaktadır, bu sayede hem fonksiyonel avantajlar hem de optik ince ayar sağlanabilmektedir. Bu bağlamda, plakanın ortada tek, az çok büyük bir ayak üzerinde sabitlendiği sözde ayaklı masalardan özellikle bahsedilmelidir.

Mikado çerçeve ile masanın ayakları kısmen üst üste gelecek veya birbirini kesecek şekilde çapraz olarak düzenlenmiştir. 4 ayaklı çerçevenin bir modifikasyonu, kızak çerçevesi olarak da bilinen braket çerçevesidir. Burada masanın kısa kenarlarındaki iki ayak, bir yay veya koşucu şeklinde tek bir eleman halinde birleştirilir. İki masa ayağının kısa kenarlardan birbirine bağlandığı bir diğer çerçeve tipi ise X ayaklı çerçevedir.

Yanak yapılı yemek masaları veya yanak çerçeveli masalarda, üst kısım genellikle masanın derinliği ile aynı genişliğe sahip olan iki destek üzerine oturur. Masanın kısa kenarları, yan çerçeveli yemek masasında oturma yeri olarak da kullanılabilmesi için çerçeve elemanları genellikle üst kısma içe doğru kaydırılarak monte edilir. Üst ve destekleyici bileşenlerin neredeyse sorunsuz bir şekilde birleştiği yan panel yemek masaları. Masanın kısa kenarlarındaki koltuklar, tasarım nedeniyle atlanmıştır - özel bir görünüm lehine


Masa tablasının şekli ve alt yapısı ne olursa olsun, hemen hemen her yaşam ve döşeme stilini gerçekleştirmek için yemek masaları mevcuttur. Çok çeşitli malzeme ve boyutlar, gereksinimlerinize ve isteklerinize göre uyarlanmış bir seçim yapmanızı sağlar. Bu bölümdeki iki galerideki örnek yemek masalarımıza baktığınızda teklifin ne kadar büyük ve çeşitli olduğu ortaya çıkıyor (yukarıya bakın).


Yemek masası ne kadar büyük olmalı?
Yemek masası ne kadar büyük olmalı? Bir kişinin masada ne kadar alana ihtiyacı var Yemek masasının boyutu söz konusu olduğunda, öncelikle masa tablasının gerekli boyutu veya gerekli masa yüzeyi ile ilgilidir. Yemek masasına rahatça oturması gereken kişi sayısına bağımlılık vardır:

Genel bir kural olarak, masadaki herkes en az 60 cm genişliğe ve en az 40 cm derinliğe sahip olmalıdır.

Çünkü yemek masasında yer ayarlarının (tabak, çatal bıçak) yanında da kaseler, tencereler, tabaklar ve benzerleri bulunmaktadır. Yer bulursa, masanın derinliği için 20 cm daha eklenmelidir.

Masada iki kişinin karşılıklı oturduğunu varsayarsak, bu ideal bir yemek masası derinliğinin en az 100 cm olmasını sağlar.

Kategoriler
Etiketler
yuvarlak ahşap masalake masalarmasif masamasif ahşap yemek masasıyemek masası çeşitleri4 kişilik yemek masasıtoplantı masalarırestoran masalarıyuvarlak masa fiyatlarıahşap masa modellerimutfak masalarıAhşap yemek masalarıLake yemek masalarıLüks yemek masalarıAhşap masa sandanyelerEskitme yemek masalarıDoğal ahşap yemek masaları6 kişilik yemek masaları8 kişilik yemek masaları10 kişilik yemek masalarıMasif masa modelleriMasif masa fiyatlarıAhşap masa fiyatlarımeşe ahşap yemek masasımutfak masası fiyatlarıağaç masaahşap masameşe ahşap masaCeviz yemek masasıMutfak masası çeşitleri. Oval yemek masasıKare yemek masasıDikdörtgen yemek masasıdoğal ahşap yemek masasıyemek masası fiyatlarıeskitme ahşap yemek masası6 kişilik yemek masasıdoğal ahşap masayemek masasıyemek masası modellerimutfak masasımutfak yemek masasımasa sandalyeMekan Kapılarıyuvarlak ahşap yemek masasıahşap masa sandalyeahşap mutfak masasımeşe masaahşap masa resimleri8 kişilik yemek masası10 kişilik yemek masasıceviz ahşap yemek masasımasif mutfak masasıyemek masalarıKapı İmalatı Yapan FirmalarKapı Çeşit ve ModelleriAhşap KapılarAhşap Kapı ModelleriAhşap Kapı ÇeşitleriAynalı KapılarCamlı KapılarAynasız KapıOda KapısıOda Kapı çeşitleriİç Mekan KapılarOtel Oda KapılarOtel Oda Kapı ModelleriOtel Oda Kapı Çeşitleriİç Mekan Kapı Modelleriİç Mekan Kapı ÇeşitleriGiriş KapılarıBina KapılarıDış Mekan KapılarDış Bina Giriş Kapılarımutfak masa modelleriyuvarlak ahşap yemek masası modeliklasik ahşap masadoğah ahşap mutfak masasımutfak ahşap masasıdikdörtgen ahşap yemek masasımeşe yemek masasıeskitme yemek masasımutfak masası modelleriyuvarlak yemek masası çeşitleriahşap yemek masası çeşitleriyemek masası resimleriyemek masası ve sandalyesiyemek masası takımıbüyük ahşap yemek masasılüks ahşap yemek masasıucuz ahşap yemek masasıoval yemek masalarıyuvarlak masa sandalyeahşap yuvarlak masalüks yemek masasımasif masa resimlerialtı kişilik masadoğal ahşap mutfak masasıyuvarlak ahşap masa çeşitlerimasa ve sandalye çeşitleriağaç yemek masalarıkütük masarestorant masalarılüks restaurant masalarıahşap restaurant masalarıahşap yemek masa sandalyemasif yeme masasıklasik ahşap yemek masalareskitme ahşap yemek masalarlüks ahşap masaahşap yemek masasıaltı kişilik yemek masasıdört kişilik yemek masasısekiz kişilik yemek masasıon kişilik yemek masasıyemek masaları çeşitleritoplantı masaları modelleriyuvarlak yemek masasıyuvarlak toplantı masasımasif masa çeşitleriklasik ahşap yemek masaları