Your SEO optimized titlepage contents

4 kişilik yemek masası, 6 kişilik yemek masası, 8 kişilik yemek masası, 10 kişilik yemek masası

4 kişilik yemek masası, 6 kişilik yemek masası, 8 kişilik yemek masası, 10 kişilik yemek masası
28 Ekim 2021

Her durum için masif ahşap yemek masaları - nelere dikkat edilmelidir?
Yemek odası masaları, ortak bir yemeğin buluşma noktasından çok daha fazlasıdır: İnsanların yaşadığı, planladığı ve bazen tartıştığı tüm evin merkezidir. İster ev ödevi için bir düşünce kuruluşu olarak, ister aile kutlamalarında bir ziyafet masası olarak veya bir ev ofisi olarak olsun: bir yemek odası masası genellikle ortak yaşamın temel taşıdır.


Kayın öz ağacından uzatılabilir yemek masası
Bir yemek odası için bir masa - kişi başı - hangi boyutlara sahip olmalıdır?
Satın alma kararı vermeden önce ilk sorulan sorulardan biri elbette bir yemek masasına kaç kişinin sığması gerektiğidir. Temel olarak şu kural geçerlidir: Masa yüksekliği için 75 cm, oturma yüksekliği 45 cm ve kişi başı genişlik 60-70 cm. Masa tablasının genişliğini düşünürken tencere ve kaseler için de boşluk düşünmelisiniz! Ayrıca sandalyelerin genişliğini de hesaba katmalısınız: Hepsi masanın altına sığıyor mu? Sandalyeler ve yemek masası renk uyumlu mu? Satın alırken, kolçaklı her sandalyenin masanın altına sığmadığı genellikle düşünülmez.

Yuvarlak veya kare - koyu veya açık ahşap?
Kişisel zevke ek olarak, her hanenin bireysel oda durumu dikkate alınmalıdır. Seçilen masa mevcut mobilyalarla uyumlu mu? Masanın rengi mevcut halı veya duvar kağıdı ile uyumlu mu?

Yuvarlak yemek masası: Bu masa şekli her zaman iletişime çok elverişli olarak sınıflandırılmıştır. Herkes eşittir ve kimse "yüksek" uçta oturmaz. Bir köşe tarafından rahatsız edilmeden rahat bir ortamda her zaman birine yer vardır.

Bu arada: Yuvarlak masaların iletişimsel ve eşit oturması, Orta Çağ'ın ünlü Arthur efsanelerinde de vurgulanır - ünlü "Yuvarlak Masa Şövalyeleri" neredeyse herkes tarafından bilinir.

Dikdörtgen masa: yapı, düzen ve boşluk! Özellikle köşe bank ile kombinlendiğinde birçok kişi birbirinin yoluna çıkmadan dikdörtgen bir masaya oturabilir.

Açılır masa: Fonksiyonel bir masa sadece aileler için faydalı değildir: Misafir ağırlamayı sevenler için masanın kolayca açılıp genişletilebilmesi bir avantajdır. Mekaniği öğrenin ve yeterli alan olduğundan emin olun.

Ahşabı seçerken ceviz gibi koyu renkli ahşapların odayı kapladığını ve göze hitap ettiğini unutmamalısınız. Bu, özellikle oda daha açık renklerde tasarlanmışsa geçerlidir. Tersine, kayın öz odunu veya meşe gibi daha hafif ahşap türlerinden yapılan yemek masaları, küçük ve karanlık odalara harika uyum sağlar.

Masanın ayakları

Şeklin yanı sıra, çerçeve elbette farklılaştırılması gereken bir diğer faktördür: Ayaklı bir masa mı yoksa sütunlu bir masa mı tercih edersiniz? İlgili çerçevelerin avantajları ve dezavantajları açıktır: Bir ayaklı masa ile rahatsız edici bir masa ayağınız yok! - Klasik ise dört ayaklı bir masadır. Bu noktada da kişisel zevkler karar verir.

Bir masanın yanında ilginç bir malzeme karışımını mümkün kılan 'koşucular' veya 'yanaklar' da olabilir.

Hangi ahşap bana ve odalarıma yakışır?

Doğal ağaç kenarlı ve yan panelli ceviz masa
Şekil ve çerçevenin yanı sıra önemli bir kriter elbette masanın yapılması gereken malzemedir. Masif ahşaptan yapılmış sağlam bir masa, bir aileye nesiller boyu eşlik edebilir ve doğal ahşap dokusu sayesinde her yemek odasında mutlak bir vurgu olmaya devam eder. Değerleri nedeniyle, masif ahşap mobilyalar günümüzün atıl toplumuna açık bir tezat oluşturuyor.

Aşağıda size masif ahşap masaların yapıldığı bazı ahşapları tanıtmak istiyoruz.

Meşe ağacı
Bu ağaç her zaman yeşil kalacak ve öyle kalacak! Çalışması kolaydır ve çok sağlamdır. Aslında uzun zamandır ünlü “rustik meşe” ile alakası yok, daha modern ve daha taze tasarımlara geçiş yaptı. Meşe ağacıyla bir trend oluştu: Bianco oiled! Ahşabın bu işleminde, yağdaki en ince beyaz renk pigmentleri ahşabın yapısına kaplanır. Bu, ahşabın damarının hala görülebildiği sütlü bir sır oluşturur.

Yabani meşe veya budaklı meşeden yapılmış bir masa: fark nedir?

Daha belirgin taneleri ile dikkat çeken bir yemek masası tercih ediyorsanız, yabani meşe ile budaklı meşe arasında seçim yapmalısınız. Yabani meşeden yapılmış bir masada taneler vahşi, koyu ve çok net bir şekilde görülebilir. Budaklı meşeden yapılmış masa ile farklı malzemelerle kapatılabilen çarpıcı budak delikleri de mevcuttur.

kayın

Kayın veya çekirdek kayın
Kayın, açık kırmızımsı bir renge sahip karakteristik damarı ile etkileyicidir.

Kategoriler
Etiketler
yuvarlak ahşap masalake masalarmasif masamasif ahşap yemek masasıyemek masası çeşitleri4 kişilik yemek masasıtoplantı masalarırestoran masalarıyuvarlak masa fiyatlarıahşap masa modellerimutfak masalarıAhşap yemek masalarıLake yemek masalarıLüks yemek masalarıAhşap masa sandanyelerEskitme yemek masalarıDoğal ahşap yemek masaları6 kişilik yemek masaları8 kişilik yemek masaları10 kişilik yemek masalarıMasif masa modelleriMasif masa fiyatlarıAhşap masa fiyatlarımeşe ahşap yemek masasımutfak masası fiyatlarıağaç masaahşap masameşe ahşap masaCeviz yemek masasıMutfak masası çeşitleri. Oval yemek masasıKare yemek masasıDikdörtgen yemek masasıdoğal ahşap yemek masasıyemek masası fiyatlarıeskitme ahşap yemek masası6 kişilik yemek masasıdoğal ahşap masayemek masasıyemek masası modellerimutfak masasımutfak yemek masasımasa sandalyeMekan Kapılarıyuvarlak ahşap yemek masasıahşap masa sandalyeahşap mutfak masasımeşe masaahşap masa resimleri8 kişilik yemek masası10 kişilik yemek masasıceviz ahşap yemek masasımasif mutfak masasıyemek masalarıKapı İmalatı Yapan FirmalarKapı Çeşit ve ModelleriAhşap KapılarAhşap Kapı ModelleriAhşap Kapı ÇeşitleriAynalı KapılarCamlı KapılarAynasız KapıOda KapısıOda Kapı çeşitleriİç Mekan KapılarOtel Oda KapılarOtel Oda Kapı ModelleriOtel Oda Kapı Çeşitleriİç Mekan Kapı Modelleriİç Mekan Kapı ÇeşitleriGiriş KapılarıBina KapılarıDış Mekan KapılarDış Bina Giriş Kapılarımutfak masa modelleriyuvarlak ahşap yemek masası modeliklasik ahşap masadoğah ahşap mutfak masasımutfak ahşap masasıdikdörtgen ahşap yemek masasımeşe yemek masasıeskitme yemek masasımutfak masası modelleriyuvarlak yemek masası çeşitleriahşap yemek masası çeşitleriyemek masası resimleriyemek masası ve sandalyesiyemek masası takımıbüyük ahşap yemek masasılüks ahşap yemek masasıucuz ahşap yemek masasıoval yemek masalarıyuvarlak masa sandalyeahşap yuvarlak masalüks yemek masasımasif masa resimlerialtı kişilik masadoğal ahşap mutfak masasıyuvarlak ahşap masa çeşitlerimasa ve sandalye çeşitleriağaç yemek masalarıkütük masarestorant masalarılüks restaurant masalarıahşap restaurant masalarıahşap yemek masa sandalyemasif yeme masasıklasik ahşap yemek masalareskitme ahşap yemek masalarlüks ahşap masaahşap yemek masasıaltı kişilik yemek masasıdört kişilik yemek masasısekiz kişilik yemek masasıon kişilik yemek masasıyemek masaları çeşitleritoplantı masaları modelleriyuvarlak yemek masasıyuvarlak toplantı masasımasif masa çeşitleriklasik ahşap yemek masaları