Your SEO optimized titlepage contents

4 kişilik yemek masası, 6 kişilik yemek masası, 8 kişilik yemek masası, 10 kişilik yemek masası

4 kişilik yemek masası, 6 kişilik yemek masası, 8 kişilik yemek masası, 10 kişilik yemek masası
28 Ekim 2021

Teak yemek masası: satın alırken nelere dikkat etmelisiniz
Tik ağacından yapılmış bir yemek masası, yaşam alanını iyileştirebilir: Altın kahverengi malzeme harika görünüyor ve aynı zamanda sağlam. Ancak sürdürülebilirlik açısından taviz vermek zorundasınız. Satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hangi çevre dostu alternatiflerin mevcut olduğunu buradan öğrenin.

İyi bir tik yemek masası yapan nedir?
Tik yemek masası ne kadar sürdürülebilir?
Sürdürülebilir tik yemek masaları: FSC, kullanılmış veya geri dönüştürülmüş tik ağacından yapılmış
Teak için yerli alternatifler

Teak, genellikle mobilya için kullanılan yüksek kaliteli bir ağaçtır. Turuncu-kahve rengi ve altın rengi ışıltısı ile çalışma masası, sehpa veya tik yemek masası gibi hemen hemen her tür mobilya için uygundur. Tropikal ahşap, sağlam özellikleri ile TV mobilyası, raf veya dolap olarak kullanılabileceği gibi, iç ve dış mekanlarda her türlü oturma mobilyası olarak da kullanılabilir.


Teak yemek masaları çok sağlam ve dayanıklı olduğu için 50'ler ve 60'lardan kalma tik vintage parçalar hala çok popüler.

Odun, Asya'nın yağmur ormanlarına özgüdür. Tipik menşe ülkeleri Endonezya, Hindistan ve Myanmar'dır. Afrika ve Latin Amerika'nın bazı bölgelerinde de tarlalar var. Coğrafi kökenler, teak ağacını sağlam, ancak tamamen sorunsuz olmayan bir mobilya ahşabı yapar.

Teak sandalyeler ve yemek masası
Tropikal bir zarafet yaratan altın kahverengi görünümü ile tik ağacından yapılmış yeni mobilyalar. © Getty Resimleri
İyi bir tik yemek masası yapan nedir?
Teak'in iç ve dış mekan kullanımı için popüler bir mobilya ahşabı olması sebepsiz değildir. Ağaç tropikal iklimlerde kullanılır. Tik neme ve ısıya duyarlı değildir; diğer birçok ahşap türünden farklı olarak çok az çekme ve eğilme yapmaz. Malzeme buzdan ve soğuktan da rahatsız olmuyor, bu sayede tik ağacından bir yemek masası terasta rahatlıkla yer bulabiliyor ve hatta kışı orada geçirebiliyor. Asit, zararlılar ve mantarlar da ahşaba zarar veremez.

Ek olarak, tik, tropikal ahşaptan yapılmış bir yemek masasının bakımını çok kolaylaştıran doğal yağlar bakımından zengindir. Görsel olarak, altın kahverengi rengi sayesinde teak, en azından yeniyken sıcak vurgular oluşturur. Zamanla, özellikle temiz havada, yüzey gümüşi griye döner. Özel yağlar patinadaki değişimi yumuşatabilir.

Tik ağacından bir yemek masası istiyorsanız, farklı seçenekler var: Tamamen tropikal ahşaptan yapılmış bir masa, sadece üst kısmı tik olan bir model veya tik çerçeveli ama bir tablası farklı bir malzemeye sahip bir masa.

Teak tablalı yemek masası
Bu Delife yemek masasının ekstra sağlam tablası tik ağacından yapılmıştır. Ahşap, tanımlanmış çizgileri masa tablasının düz kenarını vurgulayan paslanmaz çelik bir çerçeve ile desteklenir. 
Tik ayaklı yemek masası
Bridgman yemek masasının tablası mermer, ayakları tik ağacından yapılmıştır. © BRIDGMAN
Geri dönüştürülmüş tik yemek masası
Bu yemek masası tamamen geri dönüştürülmüş tik ağacından yapılmıştır. © Wohnglück.de / Eva Dorothée Schmid
Teak tablalı yemek masası


Tik ayaklı yemek masası
Geri dönüştürülmüş tik yemek masası
İyi bir tik yemek masası aşağıdaki özellikleri bir araya getirir:

sıcağa ve soğuğa karşı duyarsız
su geçirmez
sağlam ve dayanıklı
mantarlara, asitlere ve zararlılara karşı dayanıklı
bakımı özellikle kolay
altın kahverengi ila gümüş grisi patine

Tik yemek masası ne kadar sürdürülebilir?
Tik, büyük ölçüde Güneydoğu Asya'nın tropikal yağmur ormanlarından gelir. Bu sadece uzun ulaşım yolları anlamına gelmez. Menşe ülkelerdeki ormanların sürdürülebilir bir şekilde kullanılmadığı varsayılabilir. Ayrıca sitede hangi koşulların kullanıldığı da tartışmalıdır.

Şimdi çoğunlukla Güney ve Orta Amerika'da tik tarlaları var. Bunlar sürdürülebilir bir alternatifi temsil etmelidir - ancak yalnızca ilk bakışta. Plantasyonlar, diğer hayvan ve bitki türlerini yaşam alanlarından mahrum bırakır. Ayrıca yüksek su tüketimine sahiptirler. Ekili monokültürlerin de zararlılara karşı daha duyarlı olduğu düşünülmektedir. Unutmayalım: Tik ağacını Asya veya Amerika'dan ithal etmek iklim için hiçbir şekilde faydalı değildir.

Sonuç olarak, sürdürülebilir, çevre dostu bir masa arıyorsanız, teak ideal bir çözüm değildir.

Teak bahçe mobilyaları
Tik satın almak: Popüler tropikal ağaç ne kadar sürdürülebilir?

Tik alıcılar arasında popülerdir. Ancak çevre grupları, tropikal ahşabı sürdürülebilir olmadığı için eleştiriyor. Teak hakkında bilmeniz gereken her şeyi bir araya topladık ve mümkün olan en sürdürülebilir teak'i nasıl satın alabileceğinizi ve hangi alternatiflerin mevcut olduğunu anlattık. Daha fazla bilgi edin

Sürdürülebilir tik yemek masaları: FSC, kullanılmış veya özel malzemeden yapılmış

Kategoriler
Etiketler
yuvarlak ahşap masalake masalarmasif masamasif ahşap yemek masasıyemek masası çeşitleri4 kişilik yemek masasıtoplantı masalarırestoran masalarıyuvarlak masa fiyatlarıahşap masa modellerimutfak masalarıAhşap yemek masalarıLake yemek masalarıLüks yemek masalarıAhşap masa sandanyelerEskitme yemek masalarıDoğal ahşap yemek masaları6 kişilik yemek masaları8 kişilik yemek masaları10 kişilik yemek masalarıMasif masa modelleriMasif masa fiyatlarıAhşap masa fiyatlarımeşe ahşap yemek masasımutfak masası fiyatlarıağaç masaahşap masameşe ahşap masaCeviz yemek masasıMutfak masası çeşitleri. Oval yemek masasıKare yemek masasıDikdörtgen yemek masasıdoğal ahşap yemek masasıyemek masası fiyatlarıeskitme ahşap yemek masası6 kişilik yemek masasıdoğal ahşap masayemek masasıyemek masası modellerimutfak masasımutfak yemek masasımasa sandalyeMekan Kapılarıyuvarlak ahşap yemek masasıahşap masa sandalyeahşap mutfak masasımeşe masaahşap masa resimleri8 kişilik yemek masası10 kişilik yemek masasıceviz ahşap yemek masasımasif mutfak masasıyemek masalarıKapı İmalatı Yapan FirmalarKapı Çeşit ve ModelleriAhşap KapılarAhşap Kapı ModelleriAhşap Kapı ÇeşitleriAynalı KapılarCamlı KapılarAynasız KapıOda KapısıOda Kapı çeşitleriİç Mekan KapılarOtel Oda KapılarOtel Oda Kapı ModelleriOtel Oda Kapı Çeşitleriİç Mekan Kapı Modelleriİç Mekan Kapı ÇeşitleriGiriş KapılarıBina KapılarıDış Mekan KapılarDış Bina Giriş Kapılarımutfak masa modelleriyuvarlak ahşap yemek masası modeliklasik ahşap masadoğah ahşap mutfak masasımutfak ahşap masasıdikdörtgen ahşap yemek masasımeşe yemek masasıeskitme yemek masasımutfak masası modelleriyuvarlak yemek masası çeşitleriahşap yemek masası çeşitleriyemek masası resimleriyemek masası ve sandalyesiyemek masası takımıbüyük ahşap yemek masasılüks ahşap yemek masasıucuz ahşap yemek masasıoval yemek masalarıyuvarlak masa sandalyeahşap yuvarlak masalüks yemek masasımasif masa resimlerialtı kişilik masadoğal ahşap mutfak masasıyuvarlak ahşap masa çeşitlerimasa ve sandalye çeşitleriağaç yemek masalarıkütük masarestorant masalarılüks restaurant masalarıahşap restaurant masalarıahşap yemek masa sandalyemasif yeme masasıklasik ahşap yemek masalareskitme ahşap yemek masalarlüks ahşap masaahşap yemek masasıaltı kişilik yemek masasıdört kişilik yemek masasısekiz kişilik yemek masasıon kişilik yemek masasıyemek masaları çeşitleritoplantı masaları modelleriyuvarlak yemek masasıyuvarlak toplantı masasımasif masa çeşitleriklasik ahşap yemek masaları