Your SEO optimized titlepage contents

lüks masif ahşap masa çeşitleri

 lüks masif ahşap masa çeşitleri
06 Ekim 2021

Tablo - her zaman bilmek istediğiniz ama sormaya korktuğunuz her şey
içindekiler
Kelime tablosu - etimoloji
Bir masanın hikayesi
Batı kültüründe yemek masası
Kültürdeki tablolar
Masa dekorasyonu ve mobilyalar
Sanayi görünümlü masa ayakları
Masa - dünyanın en eski mobilya parçası?
Bu basit, düz yüzey herhangi bir şekilde ilginç, gizemli, büyüleyici, arketipsel, çekici, ilham verici veya çekici olabilir mi? Sofranın medeniyet kadar eski (hatta daha eski) olduğunu düşünüyorsanız, tarih ve kültür boyunca masanın neden farklı şekillerde kaybedildiğine şüphe yoktur. Ayrıca masada işlerin nasıl gittiğine daha yakından bakalım.

Kelime tablosu - etimoloji
'Masa'nın etimolojisi: Orta Yüksek Alman tisch, Eski Yüksek Alman tisc 'masa', 'kase' (yaklaşık 800). Sözcük ayrıca Eski Sakson diski, Orta Düşük Alman Diski, Eski İngiliz diski 'servis tabağı', 'yemek tabağı', 'kase', 'kase' ve İngiliz yemeği 'kase', 'tabak', 'tabak'ta da bulunabilir. ...'

'Disk', 'tabak', 'kase'den 'masa'ya olan anlamın değişmesi, Germen döneminde masanın bir çerçeve üzerinde küçük bir öz parçasından oluşmasıyla açıklanır.

Kase kelimesinden masaya nasıl ulaşırız? Atalarımız için sofra, aynı zamanda bir kase görevi gören ve yemek sırasında her bireyin önüne basitçe yerleştirilen bir tabaktan başka bir şey değildi. İnsanlar yemek sırasında yemeklerin servis edildiği alçak bir tahta rafın önünde yere oturdular. Yemekleri genellikle doğrudan yatağınızın üzerinde yersiniz ve daha rahat hale getirmek için ahşap çerçeveyi kullandınız.

İngilizce "masa" kelimesi de doğrudan Latince "tabula"dan gelir, bu da tahta, masa veya basitçe tabak, yani düz bir şey anlamına gelir. Burada bir tablonun işlevinden çok özelliklerin açıklaması görülüyor. Bugünün kelimesi aynı zamanda iki anlamın birleşimidir - etrafında toplanıp yemek yenilecek düz yüzey.

Bir masanın hikayesi
Masanın medeniyet kadar eski olması yeni bir şey değil. Yiyecekleri kumdan, topraktan ve kirden ayırmak da alışılmadık bir durum değil. Bu esas olarak hijyen için değil, lezzet için yapıldı. İlk masa şekillerini bulduğumuz eski Mısır kültüründe masa çerçeveleri çok popülerdi. Ancak, bugünkü gibi masanın etrafında oturmadın. Tablo genellikle dini amaçlar için, örneğin bir firavunun lahiti için bir podyum olarak kullanıldı. Mumya, bir piramidin mezar labirentinde sonsuza dek ortadan kaybolmadan önce tüm vatandaşlara gösterildi.

masa tavernası
Orta Çağ aynı zamanda han ve meyhanelerin de doğuşudur.
Antik Yunanistan'da ve Roma İmparatorluğu zamanlarında, tablolar en yaygın olarak biliniyordu. Bu, esas olarak kutlamaya olan düşkünlüğünden kaynaklanmaktadır. Yeme-içme ile ilgili Roma kutlamaları, ziyafetleri ve her türlü eğlence, imparatorun sarayında ve Romalı soylular arasında çok popülerdi. Mermer, bronz veya ahşaptan yapılmış küçük, alçak masalar özellikle iyi biliniyordu. Genellikle altın ve değerli taşlarla zengin bir şekilde dekore edilmişlerdir. Eşleşen tabureler ve sandalyeler de vardı.

Ortaçağ mobilya tasarımında ahşap ana hammaddeydi. O dönemde masalar büyük ve heybetliydi. Özellikle aristokrat ailede, adamın masadaki konumu çok önemliydi. Spesifik olarak, asillerden ne kadar uzakta oturduğuyla ilgiliydi. Bu, o dönemde toplumdaki sosyal konumu yansıtıyordu. Orta Çağ aynı zamanda hanların ve meyhanelerin doğuşudur. Yer darlığı nedeniyle, han sahipleri mümkün olduğunca çok oturma seçeneği yaratmak istediler. Sevilirdi, daha çok duvarlarda, uzun banklarda, hanlarda uzun masalarda. Uzun masalar fikri manastırlardan alınmıştır. Orada keşişler bir yemek odasında (Latin yemekhanesinden veya remterden) böyle uzun bir masada oturuyorlardı. Bu güne kadar böyle uzun bir masaya yemek masası denir.

Barok veya Klasik dönemler gibi diğer çağlar genellikle Orta Çağ'dan pek çok açıdan farklıdır, ancak bir şey özellikle önemlidir. Okuma yazma bilmemedeki önemli azalma (özellikle yüksek sosyal sınıflarda). Bu, birçok insanın kitap okumaya başladığı anlamına gelir. (Bu dönemin en önemli dönüm noktası hiç şüphesiz 1450 yılında Guttenberg tarafından matbaanın icadıdır).

Kategoriler
Etiketler
yuvarlak ahşap masalake masalarmasif masamasif ahşap yemek masasıyemek masası çeşitleri4 kişilik yemek masasıtoplantı masalarırestoran masalarıyuvarlak masa fiyatlarıahşap masa modellerimutfak masalarıAhşap yemek masalarıLake yemek masalarıLüks yemek masalarıAhşap masa sandanyelerEskitme yemek masalarıDoğal ahşap yemek masaları6 kişilik yemek masaları8 kişilik yemek masaları10 kişilik yemek masalarıMasif masa modelleriMasif masa fiyatlarıAhşap masa fiyatlarımeşe ahşap yemek masasımutfak masası fiyatlarıağaç masaahşap masameşe ahşap masaCeviz yemek masasıMutfak masası çeşitleri. Oval yemek masasıKare yemek masasıDikdörtgen yemek masasıdoğal ahşap yemek masasıyemek masası fiyatlarıeskitme ahşap yemek masası6 kişilik yemek masasıdoğal ahşap masayemek masasıyemek masası modellerimutfak masasımutfak yemek masasımasa sandalyeMekan Kapılarıyuvarlak ahşap yemek masasıahşap masa sandalyeahşap mutfak masasımeşe masaahşap masa resimleri8 kişilik yemek masası10 kişilik yemek masasıceviz ahşap yemek masasımasif mutfak masasıyemek masalarıKapı İmalatı Yapan FirmalarKapı Çeşit ve ModelleriAhşap KapılarAhşap Kapı ModelleriAhşap Kapı ÇeşitleriAynalı KapılarCamlı KapılarAynasız KapıOda KapısıOda Kapı çeşitleriİç Mekan KapılarOtel Oda KapılarOtel Oda Kapı ModelleriOtel Oda Kapı Çeşitleriİç Mekan Kapı Modelleriİç Mekan Kapı ÇeşitleriGiriş KapılarıBina KapılarıDış Mekan KapılarDış Bina Giriş Kapılarımutfak masa modelleriyuvarlak ahşap yemek masası modeliklasik ahşap masadoğah ahşap mutfak masasımutfak ahşap masasıdikdörtgen ahşap yemek masasımeşe yemek masasıeskitme yemek masasımutfak masası modelleriyuvarlak yemek masası çeşitleriahşap yemek masası çeşitleriyemek masası resimleriyemek masası ve sandalyesiyemek masası takımıbüyük ahşap yemek masasılüks ahşap yemek masasıucuz ahşap yemek masasıoval yemek masalarıyuvarlak masa sandalyeahşap yuvarlak masalüks yemek masasımasif masa resimlerialtı kişilik masadoğal ahşap mutfak masasıyuvarlak ahşap masa çeşitlerimasa ve sandalye çeşitleriağaç yemek masalarıkütük masarestorant masalarılüks restaurant masalarıahşap restaurant masalarıahşap yemek masa sandalyemasif yeme masasıklasik ahşap yemek masalareskitme ahşap yemek masalarlüks ahşap masaahşap yemek masasıaltı kişilik yemek masasıdört kişilik yemek masasısekiz kişilik yemek masasıon kişilik yemek masasıyemek masaları çeşitleritoplantı masaları modelleriyuvarlak yemek masasıyuvarlak toplantı masasımasif masa çeşitleriklasik ahşap yemek masaları