Your SEO optimized titlepage contents

masa çeşitleri, mutfak masası,

 masa çeşitleri, mutfak masası,
07 Ekim 2021

YEMEK MOBİLYALARINI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 6 HUSUS
20 Haziran 2018 tarihinde Rebecca tarafından yayınlandı

Yemek odası mobilyası seçerken dikkat edilmesi gereken 6 şey

Biz küçükken yemek odası genellikle televizyonun önüne yerleştirilmiş küçük bir masadan oluşurdu. Ancak yıllar geçtikçe, arkadaşlarınız veya ailenizle yemek paylaşmak için daha resmi bir yere sahip olma fikri birdenbire daha ilginç hale geldi.

Bu, ilk yemek odası mobilya satın alımınızsa ve bu önemli bir karar olduğu için, seçiminizi yaparken göz önünde bulundurmanız gerekenlerin bir listesi.

1) Uzay
Öncelikle masanız için mevcut olan alanı değerlendirmeniz gerekir. Odanın boyutlarını hesaplayarak başlamanızı tavsiye ederim. Herkesin sandalyesini iterek kolayca ayağa kalkabilmesi için masa ile duvar arasında 42 ila 46 santimetre (107 ila 117 santimetre) arasında bir mesafe bırakmalısınız.

2) Trafik
Odadaki trafiği ve yemek odasına insanların girip çıktığı yerleri inceleyin. Masanın etrafında yeterli alan var mı? Hizmet etmeyi mi yoksa misafirlerin kendilerine hizmet etmesine izin vermeyi mi tercih edersiniz? Aileniz ve arkadaşlarınız sürekli masadan kalkıyorsa, trafik için daha fazla alana izin vermeniz gerekecektir.

Aşağıdaki çizimler yemek odanızdaki sirkülasyon alanlarını hesaplamanıza yardımcı olacaktır.

3) Tablonun boyutları
Bulaşıklarınızı kolayca yerleştirmek için en az 36 ila 42 inç (91 ila 107 santimetre) arasında bir masaya ihtiyacınız olacak. Belirli durumlar dışında normalde büyük bir masaya ihtiyacınız yoksa, bir veya iki uzantılı bir masa iyi bir seçim olabilir.

Misafirleriniz rahat olmalı. Herkesin rahat hissetmesi için her koltuğa masada 24 inç (60 santimetre) boşluk bırakmalısınız. Hareketi daha da kolaylaştırmak için onları 30 inç (76 santimetre) bırakın. Masada aynı anda kaç kişi oturacak? Aşağıdaki şemalar işinize yarayacaktır: Masaların ve oturanların ölçüleri

4) Masa ve sandalyelerin yüksekliği
Tablonun yüksekliği de dikkate alınması gereken bir faktördür. Çoğu masa 30 inç (76 santimetre) yüksekliğindedir. Sandalyenin koltuk yüksekliği genellikle yerden yaklaşık 18 inç (46 santimetre) yüksekliktedir. Çoğu durumda, masa üstü ile sandalyenin koltuğu arasındaki mesafe en az 12 inç (30 santimetre) olmalıdır.

Genellikle pub tarzı masalar (42 inç yükseklik) veya tezgah yüksekliği (36 inç yükseklik) olarak adlandırılan 30 inçten büyük tablolar da birkaç üretici tarafından sunulmaktadır. Bu masalar özellikle daha rahat ortamlar için uygundur.

Tıpkı masalar gibi sandalyeler de çeşitli yüksekliklerde yapılmış (tabii ki siz anlatacaksınız). Koleksiyonların çoğunluğu iki yükseklik sunacak, daha yüksek olanı öğle yemeği tezgahları için de uygun.

5) Masa ve sandalyelerin tasarımı
Gözden kaçırılmaması gereken bir diğer unsur ise masanın ayağıdır. Kişiselleştirebileceğiniz bir masa seçerseniz, size daha çok hitap eden ve ihtiyaçlarınıza uygun bir bacak stili seçebileceksiniz. Ayaklı bir masa tabanının, masa ayaklarından kimse rahatsız olmayacağından, konukları oturtmak için daha fazla alan sağladığını belirtmekte fayda var.

Sandalye seçimi söz konusu olduğunda, özellikle masa başında uzun saatler sohbet etmeyi seviyorsanız, stilin yanı sıra rahatlık da kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeydir. Koltuk sırtlığı ve koltuğun genişliği, bir sandalyenin rahatlığı için belirleyici faktörlerdir.

Çok yaygın olan ve küçük alanlar için mükemmel olan başka bir seçenek: sandalyeleri, kullanılmadığında masanın altına tamamen kayabilen bir bank ile değiştirmek.

Yaşam tarzınıza bağlı olarak, sandalyeyi (ve bankı) örtmek de aynı derecede önemli hale gelecektir. Ahşap, plastik, metal ve deri döşemeler genç aileler için iyi sonuç verirken, özellikle düz bir kumaş örtü çok daha fazla bakım gerektirecektir. Ancak bu günlerde leke tutmaz ve temizlemesi kolay yüksek performanslı kumaşlar bulabilirsiniz.

6) Çok İşlevli
Yakınlarda, açık plan bir mutfakta veya yemek odasında, yemek servisi yapmak ve hatta ilave konukları oturtmak için kullanılabilecek bir tezgah veya bar gibi bitişik bir alan var mı? Bazen genç nesil, etkinliğin bir parçası olma hissini sever, ancak bar taburesinin sağladığı hareket özgürlüğünü takdir eder.

Yemek servisi konusunda - amcanızın doğru çatalla gitmesini beklerken tabak ve tabakları yerleştirebileceğiniz büfe veya açık büfe gibi bir mobilyaya sahip olmak isteyebilirsiniz.

Kategoriler
Etiketler
yuvarlak ahşap masalake masalarmasif masamasif ahşap yemek masasıyemek masası çeşitleri4 kişilik yemek masasıtoplantı masalarırestoran masalarıyuvarlak masa fiyatlarıahşap masa modellerimutfak masalarıAhşap yemek masalarıLake yemek masalarıLüks yemek masalarıAhşap masa sandanyelerEskitme yemek masalarıDoğal ahşap yemek masaları6 kişilik yemek masaları8 kişilik yemek masaları10 kişilik yemek masalarıMasif masa modelleriMasif masa fiyatlarıAhşap masa fiyatlarımeşe ahşap yemek masasımutfak masası fiyatlarıağaç masaahşap masameşe ahşap masaCeviz yemek masasıMutfak masası çeşitleri. Oval yemek masasıKare yemek masasıDikdörtgen yemek masasıdoğal ahşap yemek masasıyemek masası fiyatlarıeskitme ahşap yemek masası6 kişilik yemek masasıdoğal ahşap masayemek masasıyemek masası modellerimutfak masasımutfak yemek masasımasa sandalyeMekan Kapılarıyuvarlak ahşap yemek masasıahşap masa sandalyeahşap mutfak masasımeşe masaahşap masa resimleri8 kişilik yemek masası10 kişilik yemek masasıceviz ahşap yemek masasımasif mutfak masasıyemek masalarıKapı İmalatı Yapan FirmalarKapı Çeşit ve ModelleriAhşap KapılarAhşap Kapı ModelleriAhşap Kapı ÇeşitleriAynalı KapılarCamlı KapılarAynasız KapıOda KapısıOda Kapı çeşitleriİç Mekan KapılarOtel Oda KapılarOtel Oda Kapı ModelleriOtel Oda Kapı Çeşitleriİç Mekan Kapı Modelleriİç Mekan Kapı ÇeşitleriGiriş KapılarıBina KapılarıDış Mekan KapılarDış Bina Giriş Kapılarımutfak masa modelleriyuvarlak ahşap yemek masası modeliklasik ahşap masadoğah ahşap mutfak masasımutfak ahşap masasıdikdörtgen ahşap yemek masasımeşe yemek masasıeskitme yemek masasımutfak masası modelleriyuvarlak yemek masası çeşitleriahşap yemek masası çeşitleriyemek masası resimleriyemek masası ve sandalyesiyemek masası takımıbüyük ahşap yemek masasılüks ahşap yemek masasıucuz ahşap yemek masasıoval yemek masalarıyuvarlak masa sandalyeahşap yuvarlak masalüks yemek masasımasif masa resimlerialtı kişilik masadoğal ahşap mutfak masasıyuvarlak ahşap masa çeşitlerimasa ve sandalye çeşitleriağaç yemek masalarıkütük masarestorant masalarılüks restaurant masalarıahşap restaurant masalarıahşap yemek masa sandalyemasif yeme masasıklasik ahşap yemek masalareskitme ahşap yemek masalarlüks ahşap masaahşap yemek masasıaltı kişilik yemek masasıdört kişilik yemek masasısekiz kişilik yemek masasıon kişilik yemek masasıyemek masaları çeşitleritoplantı masaları modelleriyuvarlak yemek masasıyuvarlak toplantı masasımasif masa çeşitleriklasik ahşap yemek masaları