Your SEO optimized titlepage contents

yuvarlak mutfak masası

yuvarlak mutfak masası
03 Ekim 2021

yemek masası
yemek masası kendin yap
İçindekiler
Ahşap yemek masası nasıl yapılır?
Suntadan mutfak masası nasıl yapılır
Boyutlar nasıl belirlenir
Form seçim kuralları
Mobilya Bakım Kuralları
Kendi elinizle bir mutfak masası, paradan tasarruf etmek için bir fırsat ve mevcut alana mükemmel şekilde uyan benzersiz mobilyalarla bir mutfak sağlamanın bir yoludur. Ancak, gelecekteki yapının boyutunu ve şeklini doğru bir şekilde belirlemek önemlidir.

Ahşap yemek masası nasıl yapılır?
Kendi elinizle yemek masası nasıl yapılır - yol tarifi

Masif ahşaptan yapılmış masalar güzel, doğal ve kural olarak pahalıdır. Ancak böyle bir masa satın almak gerekli değildir, çünkü kendiniz en azından niteliksel olarak ve daha az parayla kendiniz yapabilirsiniz.

Bu nedenle, kendi elinizle bir yemek masası yapmak için ihtiyacınız olacak:

Masa için 4 adet ayak korkuluğu, 73 cm yüksekliğinde ve çok ince değil;
Masa tablası için: 1 metre uzunluğunda 4 adet kuru ahşap kalas (60 cm genişliğinde bir masa için);
Kendi elinizle bir mutfak masası yapmak için bir tahta nasıl seçilir

Çerçeve için: 80 cm uzunluğunda 2 tahta ve 40 cm uzunluğunda 2 tahta.
Araçlar sağlayın: kesme tahtası, öğütücü veya öğütücü, kesme tahtaları için dekupaj testeresi, daire testere, matkap (8 mm matkap ucu ile), tornavida, zımpara kağıdı, kendiliğinden bilenen vida (30 mm), marangoz tutkalı, dübeller, kelepçe (sizin için en iyisi) olabilir) iyi). Ve elbette kurşun kalemler, mezuralar, eldivenler ve gözlükler de işe yarar.

Mutfak programı kendin yap - boyama

Uçaklı tezgahlar için kaldırma tahtaları
Programı tamamlamak için temel kitapla birlikte vernik, leke veya boyaya ihtiyacı olacaktır. İlk önce bir tablo oluşturun. Bunu yapmak için, mümkün olduğu kadar tam olarak aynı uzunluktaki 4 tahtayı da - 100 cm'ye sığdırmanız gerekir, eğer panolarınız pano fabrikasında yudumlanmadıysa, genişlik ve kalınlıklarda da kesmeniz gerekir. Daha sonra satah ile dikkatlice cilalanmaları gerekir. Ahşabı ne kadar iyi cilalarsanız, masa o kadar pürüzsüz olur. Kenarlara, tahtaların mümkün olduğunca birbirine yakın olması için iyi davranın.

Tezgah üretimi için panolar nasıl döşenir

Levhaları vida ve çivi ile değil, sakız ve dübel (kıyıcı) ile bağlayacağız. Bunu yapmak için, tüm levhaların kenarlarında 10-15 cm'lik bir adımla aynı işaretleri yapıyoruz ve 8 mm'lik bir matkapla dübeller için delikler açıyoruz. Daha sonra kenarları zımparalayıp üzerlerinde ve açılan deliklerde marangoz tutkalı kullanıyoruz. Şimdi, aynı tutkalla işlem görmüş Chopiki'yi 4 çubuğun tamamıyla deliklere ve benzeri yerlere kestik. Yüzeydeki fazla sakızı zımpara ve zımpara ile, tüm kenarları zımpara kağıdı ile temizleyin. Bu aşamada, ahşap bir doku vermek için metal açıklıklı bir masa üzerinde yürüyebilirsiniz.

Masayı elle üst üste yapmak - panoları bağlarız

Yani tablet hazır. Şimdi bacakları bağlamanız ve onlar için temel oluşturmanız gerekiyor.

kısa enine panolara kaplama

Bunu yapmak için, korkulukları kısa enine tahtalarla tutkal ve vidalarla tutturmanız gerekir. Gam gam en az 12 saat kurutun.

bacağını çapraz uzmanına tut

Bir masa çerçevesi yapmak - bacakları uzun bir çarpı ile sabitleyin

Bacakları uzun haçlara sabitleyin ve tableti daha sonra takmak için delikler açın.

bacakları uzun enine tahtaya takmak

Çerçevedeki yapıştırıcı kuruduktan sonra üzerine bir tezgah (çerçeve) takabilirsiniz.

Mutfak programı kendin yap - masayı kur

Programı daha uzun ve daha geniş yapmak istiyorsanız, tabloyu fotoğrafta gösterildiği gibi iki ek enine pano ile sağlamlaştırmanız gerekir.

Masa üstünü enine bir tahta ile güçlendirmek

Böylece, program neredeyse hazırdır, daha önce işlendikten sonra sadece vernik veya leke veya boya ile işleyecektir.

ahşap mutfak masası boyama

Masayı boyamak için ne renk? Diğer mobilya parçalarından kişisel tercihlerden ve renklerden uzaklaşın. İşte en çok yönlü seçenek - lekelerle kaplı tabletler ve ayaklar.

Kendi mutfak tezgahınızı yapın - tasarım fikirleri - renkli ahşap

Ağacı kendi ellerinizle kirletmenin temel yanılgısını bu videoda görebilirsiniz.

Parlaklığı seviyorsanız, masa üstü leke ve üstte - vernikle (aşağıdaki resimde örnek) veya sadece vernikle kaplanabilir.

cilalı ahşap

Ayakları beyaza boyayabilir, masanın üzerini ahşap boya ile kaplayarak bir sonraki resimdeki gibi bir tasarım elde edebilirsiniz.

Kendi mutfak masanızı yapın - tasarım fikirleri

 

Suntadan mutfak masası nasıl yapılır
Lamine seramik levhalardan el yapımı bir mutfak tezgahı pratik ve ekonomik bir karardır. Bu tezgah, kaynaklarla sabitlenmiş dekoratif plastik ile kaplanmıştır. Tipik bir versiyonda, tablet tuvalinin boyutları

Kategoriler
Etiketler
yuvarlak ahşap masalake masalarmasif masamasif ahşap yemek masasıyemek masası çeşitleri4 kişilik yemek masasıtoplantı masalarırestoran masalarıyuvarlak masa fiyatlarıahşap masa modellerimutfak masalarıAhşap yemek masalarıLake yemek masalarıLüks yemek masalarıAhşap masa sandanyelerEskitme yemek masalarıDoğal ahşap yemek masaları6 kişilik yemek masaları8 kişilik yemek masaları10 kişilik yemek masalarıMasif masa modelleriMasif masa fiyatlarıAhşap masa fiyatlarımeşe ahşap yemek masasımutfak masası fiyatlarıağaç masaahşap masameşe ahşap masaCeviz yemek masasıMutfak masası çeşitleri. Oval yemek masasıKare yemek masasıDikdörtgen yemek masasıdoğal ahşap yemek masasıyemek masası fiyatlarıeskitme ahşap yemek masası6 kişilik yemek masasıdoğal ahşap masayemek masasıyemek masası modellerimutfak masasımutfak yemek masasımasa sandalyeMekan Kapılarıyuvarlak ahşap yemek masasıahşap masa sandalyeahşap mutfak masasımeşe masaahşap masa resimleri8 kişilik yemek masası10 kişilik yemek masasıceviz ahşap yemek masasımasif mutfak masasıyemek masalarıKapı İmalatı Yapan FirmalarKapı Çeşit ve ModelleriAhşap KapılarAhşap Kapı ModelleriAhşap Kapı ÇeşitleriAynalı KapılarCamlı KapılarAynasız KapıOda KapısıOda Kapı çeşitleriİç Mekan KapılarOtel Oda KapılarOtel Oda Kapı ModelleriOtel Oda Kapı Çeşitleriİç Mekan Kapı Modelleriİç Mekan Kapı ÇeşitleriGiriş KapılarıBina KapılarıDış Mekan KapılarDış Bina Giriş Kapılarımutfak masa modelleriyuvarlak ahşap yemek masası modeliklasik ahşap masadoğah ahşap mutfak masasımutfak ahşap masasıdikdörtgen ahşap yemek masasımeşe yemek masasıeskitme yemek masasımutfak masası modelleriyuvarlak yemek masası çeşitleriahşap yemek masası çeşitleriyemek masası resimleriyemek masası ve sandalyesiyemek masası takımıbüyük ahşap yemek masasılüks ahşap yemek masasıucuz ahşap yemek masasıoval yemek masalarıyuvarlak masa sandalyeahşap yuvarlak masalüks yemek masasımasif masa resimlerialtı kişilik masadoğal ahşap mutfak masasıyuvarlak ahşap masa çeşitlerimasa ve sandalye çeşitleriağaç yemek masalarıkütük masarestorant masalarılüks restaurant masalarıahşap restaurant masalarıahşap yemek masa sandalyemasif yeme masasıklasik ahşap yemek masalareskitme ahşap yemek masalarlüks ahşap masaahşap yemek masasıaltı kişilik yemek masasıdört kişilik yemek masasısekiz kişilik yemek masasıon kişilik yemek masasıyemek masaları çeşitleritoplantı masaları modelleriyuvarlak yemek masasıyuvarlak toplantı masasımasif masa çeşitleriklasik ahşap yemek masaları